Companii

Europolis pregateste vanzarea cladirii de birouri Europe House

16.04.2009, 00:00 98

Fondul de investitii austriac Europolis, parte a grupului Volksbank, se va concentra anul acesta doar pe administrarea portofoliului de proiecte finalizate si mai putin pe constructia altora noi, dezvoltarea centrului de birouri Orhideea Towers din Bucuresti, investitie de 117 milioane euro, urmand sa fie realizata in functie de gradul de preinchiriere.

"Avand in vedere climatul economic actual, Europolis se va concentra in 2009 in totalitate pe managementul activelor imobiliare. Scopul este de a construi pe rezultatele din 2008 si sa mentinem gradul de neocupare al proiectelor noastre sub nivelul mediu din regiunea Europei Centrale si de Est. Astfel, vom continua constructia proiectelor in dezvoltare, dar unele proiecte vor fi oprite pentru moment", se arata in raportul financiar al Europolis.
In plus, compania austriaca are in vedere vanzarea unor active, inclusiv imobilul de birouri Europe House din Bucuresti, evaluat la 48,7 milioane euro.
"Europolis va fi pregatita de vanzarea activelor din portofoliul primului fond al Europolis E1, avand in vedere ca expira perioada de investitii a vehicului", se mentioneaza in raport. Europolis a achizitionat prin intermediul E1 cladirea de birouri Europe House din Bucuresti in anul 2003 si o parte din proiectul logistic Cefin Logistic Park, dezvoltat de compania italiana Cefin.
Orhideea Business Center, situat langa statia de metrou Grozavesti din Capitala, este primul proiect de dezvoltare al companiei, dupa o perioada de cinci ani in care a fost implicata doar in achizitii si cuprinde o cladire de birouri cu 44.500 mp inchiriabili.
Data de finalizare a proiectului era prevazuta pentru anul 2011.
Fondul mai are in proprietate un imobil de birouri de 79.000 de metri patrati localizat pe bulevardul Barbu Vacarescu din Capitala si inca doua cladiri de birouri de clasa A, cu o suprafata cumulata de 50.000 de metri patrati, in parcul de afaceri Sema Parc din Bucuresti.
Potrivit raportului, valoarea de piata a proiectelor finalizate detinute de Europolis in Romania totalizeaza 164,8 milioane de euro, in timp ce proprietatile in curs de dezvoltare vor atrage pana in 2011 investitii de peste 700 milioane de euro.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO