Companii

Evenimentul anului pe piaţa de fuziuni şi achiziţii. Avocatul Marian Dinu vine la evenimentul ZF Top Tranzacţii

Marian Dinu, country managing partner al firmei de avocatură DLA Piper. Fotograf: Mihai Dăscălescu

Marian Dinu, country managing partner al firmei de avocatură DLA Piper. Fotograf: Mihai Dăscălescu

Autor: Ioana David

23.03.2015, 00:05 495

Marian Dinu, country managing partner al firmei de avocatură DLA Piper, vine la evenimentul ZF Top Tranzacţii, pe care Ziarul Financiar îl organizează pe 31 martie în Ca­pitală.

Marian Dinu este specializat în fuziuni şi achiziţii, finanţări prin împrumuturi sau majorări de capital social, concurenţă şi antitrust, asistând clienţi din domenii precum oil & gas, energie regenerabilă, IT sau telecomunicaţii. Printre deal-urile în care firma de avocatură a fost implicată anul trecut se numără vânzarea de către OMV a unui pachet de acţiuni din Congaz, companie activă în do­meniul distribuţiei şi furnizării gazelor naturale, către GDF Suez Energy România. OMV a vândut alături de E.ON. Firma de avo­ca­tură a fost de partea OMV Petrom.

Cele mai mari tranzacţii din 2014, evoluţia pieţei de fuziuni şi achiziţii, prognozele pentru 2015 şi potenţialul pieţei româneşti, dar şi interesul fondurilor de investiţii sunt câteva dintre punctele de discuţie de la evenimentul ZF TOP TRAN­ZACŢII, care va avea loc pe 31 martie în Capitală.  Evenimentul aduce la aceeaşi masă actorii din spatele celor mai mari deal-uri – vânzătorii, dar şi cei care au avut curajul să cumpere – consultanţii, avocaţii, managerii din industria de private equity, dar şi antreprenori care se gândesc să facă acest pas.

Cu ocazia evenimentului, ZF lansează catalogul TOP TRANZACŢII, care prezintă cele mai mari deal-uri din 2014 dar şi din primele luni ale acestui an. Catalogul arată că piaţa de fuziuni şi achiziţii a dat semne de dezmorţire anul trecut, când mai multe deal-uri au trecut de 100 mil. euro, iar altele au tatonat acest nivel. Fondurile de investiţii sunt interesate să revină la cumpărare, iar consultanţii sunt optimişti în legătură cu evoluţia pieţei de M&A în 2015.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO