Companii

Evoluţia businessului celor mai mari cinci retaileri în S1 2016

Evoluţia businessului celor mai mari cinci retaileri în...

Autor: Cristina Roşca

21.10.2016, 00:07 1271

Cifra de afaceri a celor mai mari cinci jucători din comerţul modern a crescut în primul semestru, avansul variind între 2% şi 18% în funcţie de formatul businessului, de ritmul expansiunii şi de tipul consumatorului. Cel mai puternic avans a fost postat de grupul german Kaufland, liderul comerţului local, care şi-a majorat businessul cu aproape 18% în primele şase luni din 2016 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior. 

La polul opus, Metro Cash & Carry a avut un plus de doar 2%, însă este cea mai puternică rată de creştere pentru companie după 2009, când a izbucnit criza economică mondială. Afacerile cumulate ale KauflandCarrefourLidlAuchan şi Metro Cash & Carry s-au apropiat de 15 mld. lei în primul semestru al acestui an, după ce reţelele au continuat să deschidă magazine noi, iar consumul şi-a continuat galopul început în a doua jumătate a lui 2015. Consumul a început să crească puternic după reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% începând cu data de 1 iunie a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO