Companii

Exclusiv ONLINE: De ce nu are Bucureştiul un site turistic oficial?

Exclusiv ONLINE: De ce nu are Bucureştiul un site turistic oficial?
12.07.2010, 22:29 44

Deşi Capitala atrage câteva sute de mii de turişti străinianual, Bucureştiul nu are un site turistic oficial, aşa cum au altecapitale europene, precum Budapesta, Viena sau Berlin. "Primulcanal pe care caută turiştii informaţii, atunci când vor să meargăîn vacanţă, este internetul. Lipsa unui site turistic oficial esteuna dintre problemele destinaţiei Bucureşti. Turiştii străini nu auunde să găsească informaţii despre acest oraş, tocmai de aceeamulţi dintre ei au o percepţie deformată asupra realităţii,imaginându-şi că Bucureştiul este o "junglă"", a declarat SorinVăduvoiu, directorul general al agenţiei de turism PerfectTour.

Site-urile turistice sunt un instrument din ce în ce mai folositpentru promovarea destinaţiilor, în condiţiile în care oferă accesrapid la informaţii iar numărul internauţilor este în creştere.

Întrebaţi de ZF de ce Capitala nu are un site turitic oficial,reprezentanţii Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale autransmis că de această problemă trebuie să se ocupe primăriaoraşului, în reponsabilitatea ministerului intrând promovarea unorzone ca litoralul sau zona Maramureşului.

"Ministerul promovează Bucureştiul pe site-ul destinaţieiRomânia prin site-ul romaniatourism.com", potrivit reprezentanţilorministerului. Cu toate acestea, turiştii care caută cuvântul"bucharest" pe cel mai mare motor de căutare, google, vor găsiinformaţii despre capitala României doar pe enciclopedia onlinewikipedia, în lipsa unui site oficial. Spre comparaţie, pe site-ulturistic oficial al oraşului Viena se găsesc informaţii legate deunităţile de cazare disponibile, obiectivele turistice,restaurantele din oraş, harta oraşului şi alte date.

"Primăria Bucureşti trebuie să se ocupe de promovarea oraşuluiavând în vedere că există în cadrul primăriei o direcţie de turism.Este foarte necesar să avem un site turistic, aşa cum are Berlinsau Viena", a spus un reprezentat al unei agenţii de turism, care apreferat să îşi păstreze anonimatul.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii de la direcţia de dezvoltareturistică din cadrul Primăriei Bucureşti au transmis că se lucreazăla realizarea unui site turistic oficial al oraşului. "Nu avem înprezent un site turistic din cauză că această direcţie dedezvoltare turistică, înfiinţată în 2007, a avut un bugetrestrâns", a spus un reprezentant al Primăriei Bucureşti, care amai adăugat că în următoarele două luni va fi lansat un astfel desite, în urma unei investiţii estimată la circa 10.000 de euro. Încadrul direcţiei de dezvoltare turistică a Primăriei Bucureştilucrează 15 angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO