Companii

Exclusiv ONLINE: De ce s-au vandut 3 milioane de cutii de Algocalmin de la inceputul anului

07.05.2010, 13:35 54

Algocalmin, unul dintre cele mai vechi branduri romanesti demedicamente lansat in 1966, a inregistrat vanzari de 3,37 milioanede cutii in primele trei luni ale acestui an, adica 15,8 milioanede lei (3,7 mil. euro). In aceste conditii, Algocalmin estemedicamentul cu cele mai mari vanzari din punctul de vedere alvolumului.

In top 20 al celor mai vandute medicamente din Romania se afla douadoua produse care se elibereaza fara prescriptie medicala,Algocalmin si Nurofen, potrivit datelor companiei de cercetare depiata IMS Health. Nurofen a generat vanzari de 3,2 milioane decutii in primele trei luni ale acestui an, adica 36,4 mil. lei. Dinpunctul de vedere al volumelor vandute, atat Algocalmin cat siNurofen au inregistrat scaderi.

Aproape jumatate dintre romani sufera de dureri de cap si migrenecel putin o data pe luna, iar 63% dintre acestia folosescAlgocalminul pentru tratament, potrivit unui studiu realizat deGfK.

Dupa Algocalmin, urmatoarele cele mai folosite medicamente laaparitia acestor simptome sunt paracetamolul (36%) siantinevralgicul (32%). Nurofenul (22%) si aspirina (21%)completeaza topul celor mai folosite cinci medicamente in remediuldurerilor de cap.
In total in primul trimestru al acestui an in Romania s-au vandut125 de milioane de cutii de pastile.
Din punctul de vedere al valorii vanzarilor, primele locuri intopul celor mai vandute medicamente sunt cele de import caretrateaza afectiuni precum hepatita sau cancerul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO