Companii

EXCLUSIV ZF: Sedesa si Euro Construct au castigat licitatia anului in constructii - reabilitarea Teatrului National. La cat se ridica valoarea contractului

13.05.2010, 23:05 520

ERATA:Aedificia Carpati si Romtest Electronic au castigatcontractul de reabilitare a TNB

Compania spaniola Sedesa, care reabiliteaza centrul istoric dinCapitala, si Euro Construct International, detinuta de oamenii deafaceri Florian Codin si Elisabeta Manea, au castigat contractul dereabilitare a Teatrului National Bucuresti (TNB), una dintre celemai mari licitatii de constructii ale anului, potrivit unor sursedin piata. Proiectul de reabilitare a cladirii TNB este finantatdin banii de la Guvern si de la Banca de Dezvoltare a ConsiliuluiEuropei (BDCE), in urma unui acord incheiat in 2007.

Valoarea contractului era estimata initial la circa 51 mil.euro, fara TVA, insa in urma licitatiei electronice care a avut locpe 11 mai, valoarea licitata a scazut aproape de 40 mil. euro,potrivit surselor citate. Contactati de Ziarul Financiar,reprezentantii Ministerului Culturii au declarat ca vor anunta inzilele urmatoare cine a fost castigatorul licitatiei, dupa ce se vafinaliza verificarea procesului de licitatie.

In luna februarie au fost depus 10 oferte, dintre care doar treiau fost selectate de catre Ministerul Culturii pentru licitatiaelectronica finala - consortiile Aedificia Carpati (firma detinutade Petre Badea) - Romtest Electronic, Sedesa Obras y Servicios -Euro Construct International si Dafora (companie controlata deGheorghe Calburean) - UTI Instal (controlata de TiberiuUrdareanu).

In cursa pentru castigarea reabilitarii cladirii TNB s-au aflatunele dintre cele mai mari companii din constructii, cu afaceritotale de peste 700 mil. euro. Pe langa cele mentionate mai sus aumai participat Rotary Constructii si ACM4 Bucuresti, Midanne InvestGrup si Euroconstruct din Timisoara, Intercantieri Vittadellor siSacaim Societa per Azioni Cementi Armati din Italia, Alpina Bau(Austria) si Comnord, Bog'Art, ACMS si Strabag AG (Austria).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO