Companii

Executivul român Delia Nica pleacă de la Metro Group după circa un deceniu

Executivul român Delia Nica pleacă de la Metro Group după circa un deceniu

Autor: Cristina Rosca

13.03.2012, 00:00 981

Delia Nica (foto), executiv de al cărui nume se leagă activitatea Metro Cash & Carry în România, pleacă din cadrul companiei germane după circa un deceniu, pentru a se dedica altor proiecte în acelaşi domeniu. Ea nu precizează însă despre ce proiecte este vorba. Românca ocupă din 2007 funcţia de director al Reprezentanţei Metro Group în România, înfiinţată pentru promovarea intereselor grupului german în faţa autorităţilor şi a media.

Metro Group, cel mai mare jucător din comerţul local, cu afaceri de circa 2 mld. euro, este prezent în România prin divizia de cash & carry (Metro Cash & Carry) şi prin divizia de hipermarketuri (Real). Anterior, Delia Nica a ocupat, încă din 2002 - anul în care a venit în companie - funcţia de manager relaţii publice şi comunicare, poziţie din care s-a ocupat şi de coordonarea relaţiilor publice pentru Republica Moldova.

"Mă despart cu nostalgie de Metro, dar sunt nerăbdătoare să răspund noilor provocări într-un domeniu pe care îl stăpânesc atât de bine, acela al comunicării corporatiste şi al managementului crizelor", a declarat Delia Nica. Ea rămâne în continuare în poziţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, poziţie pe care o ocupă din 2008. De profesie economist, Delia Nica a lucrat înainte de a veni la Metro Group pentru Mercedes Benz, Prodexport şi Vinexport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO