Companii

Există viaţă după insolvenţă. Producătorul de carne Elit Cugir este la un pas de a ieşi din reorganizare, având un profit de 8 mil. euro la afaceri de 75 mil. euro

Există viaţă după insolvenţă. Producătorul de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.04.2017, 00:07 3682

Procesatorul de carne Elit din Cugir, controlat de antreprenorul român Dorin Mateiu, 49 de ani, şi intrat în insolvenţă în 2014, este la un pas de a ieşi din procedura de reor­ganizare, îndeplinind toate criteriile pentru a reveni la activitatea normală.

„Ca urmare a achi­tării integrale de către de­bitoare a sumelor pre­văzute în planul de reor­ganizare, administratorul ju­diciar depune prezen­tul ra­port de închidere a pro­cedurii de reorganizare a debitoarei Elit SRL şi solicită con­statarea în­de­plinirii planului de reor­ganizare, (...) să se dispună închiderea proce­durii insolvenţei, având în vedere că debitoarea şi-a îndeplinit toate obli­ga­ţiile de plată asumate în planul de re­or­ganizare iniţial cu modi­fi­cările ulterioare apro­bate“, se arată în raportul din Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI).

Acum, produ­că­to­rul de carne tre­buie să ob­ţină apro­barea tri­bunalului unde este des­chis do­sa­rul pentru a ieşi din procedura de reorganizare.

Elit Cugir a intrat în insolvenţă la propria cerere în a doua jumă­tate a anului 2014, acesta fiind şi singurul an în care compania a avut pierderi. Anul trecut, Elit a raportat afaceri de 75 mil. euro la un profit de aproape 8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO