Companii

Explozia zborurilor. Aeroportul din Timişoara, cea mai mare creştere a traficului în T1 2017: plus 70%

Explozia zborurilor. Aeroportul din Timişoara, cea mai...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

23.05.2017, 00:07 3001

Traficul de pasageri pe aeroporturile din ţară a ajuns în primul trimestru la peste 4 milioane de oameni, în creştere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele de la Asociaţia Aeroporturilor din România.

Toate cele mai mari cinci aeroporturi din ţară au avut un trafic mai mare, iar în topul creşterilor stă terminalul din Timişoara, unde avioanele au decolat şi aterizat cu un număr de peste 350.000 de oameni la bord, plus 70% faţă de primul trimestru din 2016. 

Avansul s-a păstrat şi la nivelul primelor patru luni din an, iar aeroportul a fost în această perioadă la un pas de jumătate de milion de pasageri. Creşteri de peste 60% au înregistrat şi aeroporturile din Iaşi, Cluj şi Sibiu.

Cel mai mare aeroport din ţară a rămas şi în prima parte a anului Henri Coandă (Otopeni), care a înregistrat în primele trei luni aproape 2,6 milioane de pasageri, adică 64% din traficul total.

Pe de altă parte, scăderi ale traficului au înregistrat aeroportul din Constanţa, cel din Tuzla şi cel din Târgu Mureş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO