Companii

Exportul şi proiectele locale au generat creşteri de 80% pentru antreprenorii români din energie

Exportul şi proiectele locale au generat creşteri de...

Autor: Roxana Petrescu

18.06.2018, 00:07 506

O serie de proiecte energetice, precum centrala pe gaze de la Iernut pe care o face Romgaz, împreună cu contractele câştigate pe pieţele externe, au generat creşteri record pentru businessurile antreprenoriale din sectorul energetic.

Printre companiile care au bene­ficiat de creştere se numără Holdingul Electrogrup Infrastructure, care cu­prinde Electrogrup, Direct One, Netcity Telecom, Nova Power & Gas şi WESEE.

Potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, Electrogrup a înregistrat anul trecut o creştere cu aproape 80% faţă de 2016, la 56 de milioane de euro. Holdingul susţine că a generat o cifră de afaceri de 107,5 milioane de euro, în creştere cu 39%.

Romelectro, unul dintre cei mai mari contractori de proiecte ener­getice din România a terminat anul trecut cu un business de 409 milioane lei, cu aproape 82% mai mare faţă de anul precedent.

Printre contractele de pe pieţele externe, Romelectro a lucrat anul tre­cut la un bloc de 1.200 MW la o termocentrală pe gaze din Egipt. în plus, Romelectro este implicat şi în proiectul centralei pe gaze de la Iernut, cea mai mare investiţie a sta­tului român în producţia de energie din ultimii 10 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO