Companii

Extindere şi vânzare în paralel. World Class se extinde cu un club în Bucureşti Mall, în care investeşte 1 mil. euro. Reţeaua a vândut recent clubul din Bacău

Extindere şi vânzare în paralel. World Class se...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.10.2017, 16:07 645

World Class România, cea mai extinsă reţea locală de centre de fitness, deţinută de fondul de investiţii polonez Resource Partners, investeşte un milion de euro într-un club nou în centrul comercial Bucureşti Mall. Reţeaua ajunge astfel la 23 de centre numai în Capitală şi 31 în toată ţara. World Class Bucureşti Mall va fi deschis în primul trimestru al anului viitor.

În paralel cu extinderea, World Class a renunţat la unul din cluburile din portofoliul său, cel din Bacău, pe care l-au vândut către un investitor local, Credit Grup.

Clubul din Bucureşti Mall va avea 1.400 de metri pătraţi şi va fi integrat în categoria Bronze, unde un abonament costă de la 46 de euro pe lună, în funcţie de serviciile oferite.

„Am ales această locaţie datorită poziţionării pe care o are, deschiderea fiind parte din strategia de dezvoltare a reţelei World Class, în zone cheie, intens circulate”, spune Kent Orrgren, CEO World Class România.

Anul trecut, World Class România a preluat nouă centre de fitness operate de Club Sport Fitness Center MV, principalul competitor de pe piaţa de profil, cu afaceri de aproape 12 milioane de lei.

World Class a înregistrat, la sfârşitul lui 2016, o cifră de afaceri în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, cu o creştere de aproximativ 15% comparativ cu anul precedent. În 2016, World Class România a investit mai mult de cinci milioane de euro în inaugurarea a trei cluburi noi şi modernizarea a nouă centre de fitness dintre cele existente.

În luna iunie, World Class România a cumpărat clubul de sport Pure Health & Fitness din centrul comercial AFI Cotroceni.

World Class România numără în prezent peste 55.000 de membri. În afara Capitalei, furnizorul de servicii sportive, preluat în 2014 de fondul polonez de investiţii Resource Partners, a pariat pe Cluj-Napoca, dar şi pe Timişoara, Bacău, Iaşi, Craiova, Piteşti şi Ploieşti, conform datelor disponibile pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO