Companii

Extinderea duce magazinele LEMs la 41 milioane de euro

Extinderea duce magazinele LEMs la 41 milioane de euro

Cele 102 magazine din reţeaua LEMs, deschise toate în sistem de franciză, au avut în primele 6 luni ale anului vânzări de 58 milioane de lei

Autor: Andreea Mioara Neferu

01.07.2011, 00:06 691

Vânzările reţelei de magazine de mobilă LEMs, operată deproducătorul de mobilă Lemet, ar putea ajunge anul acesta la 176milioane lei (41,2 mil. euro), cu 23% mai mult faţă de 2010,potrivit estimărilor companiei.

"Această creştere accelerată va fi susţinută de dez­voltareareţelei de magazine şi de extinderea gamelor de produse. De obicei,două treimi din vânzări se realizează în a doua parte a anului,acesta fiind un trend specific industriei mobilei", a declaratAdrian Rizea, directorul comercial al Lemet.

Cele 102 magazine din reţeaua LEMs, deschise toate în sistem defranciză, au avut în primele 6 luni ale anului vânzări de 58 mil.lei, în creştere cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.Din totalul de 102 magazine LEM's, 17 au fost deschise de laîncepututul lui 2011, iar în următoarele două luni vor mai fiinaugurate alte opt astfel de magazine, în localităţile Braşov, Sf.Gheorghe, Reghin, Topliţă, Slatina, Cernavodă, Constanţa şiSuceava.

În magazinele LEMs sunt vândute atât produse Lemet, cât şi alteproduse, precum electrocasnice încorporabile.

Afacerea Lemet a început în 1991, iar în prezent halele deproducţie se întind pe o suprafaţă de 30.000 mp, iar capacitatea deprelucrare este de aproximativ 1,2 milioane de metri pătraţi de PALpe an.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, afacerile Lemet aufost de 61,3 mil. lei în 2009. Creşterea Lemet vine într-o perioadăgrea pentru industrie, care numai anul trecut, spre exemplu, s-acontractat cu 15%, potrivit estimărilor Asociaţiei Producătorilorde Mobilă din România (APMR). Retailul de mobilă este o piaţă deaproape un miliard de euro anual, unde principalii jucători suntMobexpert, Elvila şi Ikea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO