Antreprenori locali

O fabrică din Alba a vândut mezeluri de 10 mil. euro în magazine proprii şi restaurante. " La export (Italia, Spania) avem o scădere cu 20% a cererii dat fiind că românii au început să se obişnuiască cu pro­du­sele de acolo."

18 iul 2017 Autor: Mirabela Tiron

Producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba, controlat de antreprenorii locali Dan Sărmăşan şi Sanda Stîncel, a finalizat primul semestru din acest an cu afaceri de circa 10 milioane de euro, mai mari cu 12% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit oficialilor companiei.

„Vânzările de mezeluri au fost în creştere în primul se­mestru pe fondul consumului mai mare de pe piaţa locală. La export (Italia, Spania) avem o scădere cu 20% a cererii dat fiind că românii au început să se obişnuiască cu pro­du­sele de acolo, însă am vândut mai mult în cele zece maga­zine pe care le deţinem în Alba Iulia“, a de­clarat pentru ZF Dan Sărmăşan, preşedintele consi­liu­lui de administraţie al companiei, care controlează 50% din acţiunile Agra’s.

Anul trecut, compania a avut afaceri de 16,6 mil. euro, iar pentru acest an şi-a bugetat un rulaj de 20 mil.euro.

Producătorul de mezeluri Agra’s vinde mezelurile prin propria reţea de distribuţie, formată din zece ma­ga­zine, în hoteluri şi restaurante din Bucureşti, dar şi în ma­ga­zine din alte zone, precum Prahova sau Dâmboviţa şi la export, în ţări precum Spania, Italia şi Cipru. Com­pa­nia a intrat şi pe piaţa de retail în 2010, când a deschis pri­mele magazine.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.07.2017

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, Agra’s
, mezeluri
, export
, producator
, fabrica
, carne
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide