Companii

O fabrică din Alba a vândut mezeluri de 10 mil. euro în magazine proprii şi restaurante. " La export (Italia, Spania) avem o scădere cu 20% a cererii dat fiind că românii au început să se obişnuiască cu pro­du­sele de acolo."

 O fabrică din Alba a vândut mezeluri de 10 mil. euro...

Autor: Mirabela Tiron

18.07.2017, 00:07 1474

Producătorul de mezeluri Agra’s din judeţul Alba, controlat de antreprenorii locali Dan Sărmăşan şi Sanda Stîncel, a finalizat primul semestru din acest an cu afaceri de circa 10 milioane de euro, mai mari cu 12% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit oficialilor companiei.

„Vânzările de mezeluri au fost în creştere în primul se­mestru pe fondul consumului mai mare de pe piaţa locală. La export (Italia, Spania) avem o scădere cu 20% a cererii dat fiind că românii au început să se obişnuiască cu pro­du­sele de acolo, însă am vândut mai mult în cele zece maga­zine pe care le deţinem în Alba Iulia“, a de­clarat pentru ZF Dan Sărmăşan, preşedintele consi­liu­lui de administraţie al companiei, care controlează 50% din acţiunile Agra’s.

Anul trecut, compania a avut afaceri de 16,6 mil. euro, iar pentru acest an şi-a bugetat un rulaj de 20 mil.euro.

Producătorul de mezeluri Agra’s vinde mezelurile prin propria reţea de distribuţie, formată din zece ma­ga­zine, în hoteluri şi restaurante din Bucureşti, dar şi în ma­ga­zine din alte zone, precum Prahova sau Dâmboviţa şi la export, în ţări precum Spania, Italia şi Cipru. Com­pa­nia a intrat şi pe piaţa de retail în 2010, când a deschis pri­mele magazine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO