Companii

Fabrica de Arme Cugir va exporta în SUA arme de vânătoare de peste 9 milioane de dolari

Fabrica de Arme Cugir va exporta în SUA arme de vânătoare de peste 9 milioane de dolari

Autor: Mediafax

25.03.2011, 19:40 1294

Fabrica de arme din Cugir, judeţul Alba, va exporta în SUA, pânăîn luna martie 2012, arme de vânătoare în valoare de peste nouămilioane de dolari, contractul de furnizare fiind semnat pe treiani cu firma americană Century Arms.

Administratorul special al Fabricii de arme Cugir, Radu Roşianu,a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, căunitatea a semnat recent un nou contract cu firma americană CenturyArms prin care urmează să furnizeze pentru piaţa civilă din SUA,până în luna martie 2012, arme de vânătoare în valoare de pestenouă milioane de dolari.

Roşianu a spus că acest contract este semnat pentru următoriitrei ani, dar cantitatea de arme şi preţul vor fi negociate înfiecare an.

El a adăugat că săptămâna trecută reprezentanţii companieiamericane, care este cel mai mare importator de arme pe piaţacivilă din SUA şi beneficiarul fabricii din Cugir pentru piaţaamericană, au făcut o vizită la Cugir şi au stabilit detaliilefinale ale contractului.

"Până acum, aveam un contract din an în an cu această firmă.Pentru prima dată, am reuşit să încheiem un contract pe termenlung, avem un contract până în anul 2014 şi am crescut şi preţurileşi cantităţile lunare, astfel încât s-ar putea să mai fie nevoie sămai angajăm ceva personal specializat. Preţurile au fost negociateîn ianuarie în SUA şi acum au fost bătute în cuie. Au fost crescutecu aproximativ 20-30 la sută, iar cantităţile le-am crescut cu 40la sută faţă de ceea ce livram anul trecut, la maximul capacităţiifabricii de arme", a spus Roşianu.Citiţi mai mult despre exportul de arme româneşti în SUA pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO