Companii

Fabrica de componente auto Preh de lângă Braşov a ajuns la afaceri de 74 mil. euro în S1

Fabrica de componente auto Preh de lângă Braşov a...

Autor: Laurentiu Cotu

08.07.2016, 00:03 885

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Daimler, Audi sau BMW, a avut în primul semestru o cifră de afaceri de 74 mil. euro, mai mult cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi estimează că va încheia anul în curs cu afaceri totale de 148 mil. euro şi peste 1.000 de angajaţi.

Anul trecut, compania a realizat o cifră de afaceri de aproape 593,8 mil. lei (132,5 mil. euro), un profit net de peste 26 mil. lei (circa 5,9 mil. euro), cu un număr mediu de 832 de angajaţi, potrivit site-ului Minis­terului Finanţelor.

„Evoluţia pieţei în primul semestru a fost conform planurilor de buget, cu o uşoară depăşire de 6%. Clienţii finali sunt mai reţinuţi în a da prognoze şi comenzi pe termen mediu, aşteptându-se o uşoară restrângere a pieţei în următoarele luni“, a declarat pentru ZF Transilvania Mihaela Forgaciu, director general al Preh România.

În prezent, la fabrica Preh din Ghimbav (Braşov) lucrează 964 de oameni, la producţia de comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Daimler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO