Companii

Fabrica de doze metalice Can Pack a finalizat o investiţie de 50 milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie

Fabrica de doze metalice Can Pack a finalizat o...

Autor: Mirabela Tiron

30.10.2018, 15:36 1029

Fabrica de doze Can Pack România, singura unitate de pe piaţa locală în care se produc ambalaje metalice de bere şi suc, a finalizat investiţia de 50 milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie la 1,5 miliarde de doze anual, faţă de aproape 950 de milioane de doze în prezent. Aceasta este a doua linie de producţie a fabricii.

Printre companiile pentru care Can Pack fabrică doze metalice se numără  Heineken, SABMiller, Bergenbier sau Tuborg România. 

Can-Pack vinde 60% din ambalajele de aluminiu  în România iar restul în străinatate, contractele în afară fiind semnate în urmă cu câţiva ani când scăzuse consumul de pe piaţa locală, potrivit ultimelor date. La export, compania lucrează cu clienţi din Cipru, Turcia, Grecia, Republica Moldova, Ungaria dar şi Africa de Sud şi alte ţări.

“Cifra de afaceri pentru anul 2018 (în primele nouă luni-n.red), comparativ cu aceaşi perioadă din 2017 a crescut cu peste 35%”, a spus Cristian Cornea, directorul general al fabricii de ambalaje metalice, amplasată pe Şoseaua Berceni din Capitală.

Fabrica din Berceni, un barometru local al consumului de băuturi alcoolice şi nonalcoolice, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 389 de milioane de lei, faţă de 361 milioane de lei anul anterior şi un profit net de 34,6 milioane de lei, faţă de 38 milioane de lei anul precedent. În companie  lucrau 201 de angajaţi anul trecut, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Unitatea şi-a crescut afacerile de la un an la altul, în 2012 raporta o cifră de afaceri de 338 de milioane de lei şi un profit net de 22 milioane de lei, la 165 de angajaţi, arată aceiaşi sursă.

La nivel internaţional, grupul po­lonez Can-Pack, prezent în piaţă de 20 de ani şi al cărui acţionar majoritar este compania nord-americană F&P Hol­ding, controlează, pe lângă fabrica din România, unităţi de producţie în Po­lonia, Ucraina, Slovenia, Cehia, Dubai, Franţa, India, Maroc. Afacerile grupului, care are 6.500 de angajaţi la nivel global,  se ridică la peste un miliard de euro.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO