Companii

Fabrica de mezeluri a nemţilor de la Reinert a revenit pe profit

Fabrica de mezeluri a nemţilor de la Reinert a revenit...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.07.2016, 00:04 906
Producătorul de mezeluri H & E Reinert, care deţine o fabrică în judeţul Braşov, a avut anul trecut un profit net de 2,6 mil. lei (aproape 590.000 de euro), faţă de o pierdere netă de 3,1 mil. lei în anul anterior, arată datele de pe mfinante.ro. Astfel, compania a revenit pe profit după cinci ani consecutivi pe pierdere.

În perioada 2010-2014, producătorul a adunat pierderi de 13,4 milioane de lei, conform calculelor ZF. Pe de altă parte, cifra de afaceri a companiei s-a situat la circa 75 milioane de lei, în creştere uşoară (1%) faţă de anul precedent.

Producătorul are în portofoliu produse din categorii precum salam, şuncă, pate, cremvurşti sau bacon.

Compania germană, ale cărei baze au fost puse în 1931 de către fraţii Hermann şi Ewald Reinert, a demarat activitatea de producţie în fabrică din judeţul Braşov în anul 2007. Investiţia de tip greenfield s-a ridicat la 17 milioane de euro (investiţia iniţială). Fabrica Reinert este situată în apropierea unităţilor de producţie ale Olympus (lactate) şi Miele (electrocasnice).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO