Companii

Fabrica din Targoviste urca vanzarile Rondocarton cu 20%

22.10.2009, 23:12 756

Compania Rondocarton din judetul Cluj, parte a grupului austriacRondo Ganahl, care detine fabrici de carton ondulat in Cluj siTargoviste, a inregistrat in primele noua luni din acest an o cifrade afaceri de 93 de milioane de lei (22,1 milioane de euro), increstere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului anterior, candfunctiona insa doar unitatea din Cluj.

"Pentru reducerea costurilor, am fost foarte atenti lanegocierea preturilor materiei prime. Nu am facut disponibilizarianul acesta (anul trecut insa au fost concediati 20 de oameni - n.red.). In prezent lucreaza 250 de angajati in cele doua fabrici,din care 30 sunt angajati noi, iar pana la sfarsitul anuluicompania va mai angaja inca 10-15 persoane", a declarat TeofilCampean, directorul general al fabricii din Cluj.

Anul trecut, cifra de afaceri a Rondocarton a fost de 30,9milioane de euro, iar pierderile s-au ridicat la circa 268.000 deeuro, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante.

Rondocarton a inaugurat in 2008 fabrica de carton ondulat dinTargoviste, in urma unei investitii de 38 mil. euro, productiapropriu-zisa fiind demarata in luna ianuarie a acestui an. Piataromaneasca de carton ondulat a fost evaluata anul trecut la peste150 de milioane de euro, iar productia s-a ridicat la peste 210.000de tone.

Anul acesta productia de ambalaje de carton este insa in scaderecu pana la 30%, fata de 2008.

"In perioada octombrie anul trecut-martie anul acesta amanalizat situatia clientilor, rau platnicii fiind exclusi dinportofoliul de clienti", spune Campean, fara a mentiona numeleclientilor care nu si-au achitat la timp datoriile.

Printre cei mai importanti clienti ai companiei Rondocarton senumara producatorul de carne de pui Agricola Bacau, producatorul debauturi racoritoare European Drinks, producatorul de electrocasniceArctic, Murfatlar, Unilever (pe partea de alimente) si Procter& Gamble.

"Aproape 70% din productie este vanduta in Romania, iar 30%merge catre export. Capacitatea de productie la care lucram estesimilara cu cea din aceeasi perioada a anului trecut." Companiaexporta in Ungaria, Elvetia, Ucraina, Moldova, Serbia si Bulgaria.Pe piata ambalajelor din carton ondulat, principalii competitori aiRondocarton sunt Romcarton Bucuresti, Dunapack, Ecopack Ghimbav,Vrancart Adjud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO