Companii

Fabrica ETI European Food Industries din Craiova, o investiţie de 40 mil. euro, a început producţia de dulciuri

Grupul are şapte fabrici în Turcia, iar România este prima investiţie a acţionarilor ETI în afara Turciei

Grupul are şapte fabrici în Turcia, iar România este prima investiţie a acţionarilor ETI în afara Turciei

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.08.2016, 00:06 2084

Unitatea de producţie a grupului turc ETI este cea mai mare investiţie de la zero făcută în ultimii cinci ani în industria alimentară, o piaţă de peste 9 mld. euro anual.

ETI European Food Industries, filiala locală a grupului turc ETI, a început recent producţia în fabrica din Craiova, conform unor surse din piaţă, o investiţie estimată la circa 40 de milioane de euro. Asffel, grupul care are şapte fabrici finalizează primul proiect de acest tip din afara Turciei.

„Decizia pentru construcţia fabricii de produse de patiserie ETI Craiova a fost luată în 2015. Construcţia situată pe opt hectare de teren verde a fost încheiată în mai 2016. Stadiul actual al fabricii este proiectat pentru extinderi viitoare plani­ficate, ce vor deservi pieţele din Balcani, Europa  Centrală şi de Est“, se arată pe site-ul companiei.

Până acum, compania din Turcia nu a făcut niciun anunţ public cu privire la deschiderea fabricii, însă, conform datelor furnizate anterior, unitatea trebuia să fie funcţională în octombrie 2015.

La jumătatea acestui an, proiectul era finalizat în proporţie de 100%, iar investiţia derulată era de 40 de milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. De asemenea, compania a angajat până la 30 iunie 2016 190 de oameni din cele 330 de locuri de muncă asumate în proiectul depus pentru obţinerea ajutorului de stat. Pe toată durata proiectului ETI a avut scoase posturi la concurs pe site-urile de specialitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO