Companii

Fabricile de confecţii ale designerului Irinei Schrotter au cu 150 de angajaţi în minus

Fabricile de confecţii ale designerului Irinei Schrotter...

Autor: Cristina Rosca

29.07.2014, 00:07 1424

Companiile Confecţii Integrate Moldova şi Exclusiv Comp prin care designerul român Irina Schrotter îşi administrează businessul de retail şi producţia de textile şi-au menţinut afacerile relativ constante în lei în criză, la circa 28,4 mil. lei (6,5 mil. euro), însă numărul de angajaţi a scăzut cu 150 în perioada 2008-2013.

Astfel, cele două entităţi mai aveau la finalul anului trecut circa 640 de salariaţi.

Designerul român este acţionar în mai multe companii, care au activităţi în domenii precum imobiliare, producţie de textile sau comerţ cu ridicata al textilelor, însă cele două sunt cele mai importante privind cifra de afaceri, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Irina Schrotter, de meserie medic, şi-a început afacerea în domeniul modei în anul 1990, imediat după adoptarea legii privatizării. Ulterior a început să dezvolte acest business atât pe plan local, cât şi pe plan internaţional.

Astăzi ea are cinci magazine proprii în România şi câte unu în Elveţia şi SUA, iar hainele sale sunt vândute în alte câteva zeci de ţări din toată lumea în magazine multibrand sau online.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- cel mai recent proiect al cre­a­toarei de modă în străi­nă­tate 

- detalii despre reţeaua de magazine din România

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO