Companii

Fady Chreih, Regina Maria: Avem peste 300.000 de pachete de prevenţie, dar numai câteva mii sunt individuale şi nu plătite de angajator

Fady Chreih, Regina Maria: Avem peste 300.000 de pachete...

Autor: Corina Mirea

03.01.2016, 00:00 799

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria încheie anul cu un număr de peste un milion de pacienţi. Dintre aceştia, doar 300.000 au abonamente de prevenţie şi numai câteva mii au plătit pentru un astfel de serviciu “din buzunar”, potrivit lui Fady Chreih, managerul care a venit la conducerea Regina Maria în anul 2010 ca director executiv şi care, în prezent, este CEO al reţelei.

“Românii nu sunt foarte preocupaţi de ideea prevenţiei, vin la medic atunci când se simt rău, iar cei care deja au abonamente de prevenţie la noi sunt înscrişi la astfel de servicii pentru că angajatorul le-a oferit un beneficiu. Este adevărat că nici noi nu ne-am concentrat prea tare până acum pe segmentul de retail şi că am abordat mai mult zona corporate, însă este un fapt că oamenii în general nu se preocupă de prevenţie”, explică Chreih.

Reţeaua de sănătate privată Regina Maria, al doilea cel mai mare jucător de pe segmentul serviciilor medicale din România, care a intrat recent şi integral în portofoliul fondului de investiţii Mid Europa Partners, va termina anul în curs cu afaceri în creştere cu 20% faţă de 2014. Astfel că, operatorul se apropie de pragul de 70 de milioane de euro cifră de afaceri, potrivit calculelor ZF.

Mid Europa Partners a anunţat în urmă cu aproximativ trei luni că va prelua integral operatorul de servicii medicale private Regina Maria, grup de sănătate care era deţinut în proporţie 80% de fondul de investiţii Advent şi în proporţie de 20% de fondatorul său Wargha Enayati. Astfel, această mutare a însemnat, practic, ieşirea de pe piaţă a celor de la Advent şi repoziţionarea în jocul investiţiilor pentru Mid Europa.

După cifra de afaceri de anul trecut, Medlife este cel mai mare jucător din industria serviciilor medicale private, cu încasări de 80 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO