Companii

Falimentul unui bloc de locuinte: trei etaje de beton pentru datorii de 33 milioane euro

Falimentul unui bloc de locuinte: trei etaje de beton pentru datorii de 33 milioane euro
18.05.2010, 23:49 59

Dezvoltatorul proiectului Cortina Residence din nordulCapitalei, care trebuia sa cuprinda 270 de apartamente de lux, aintrat in faliment avand datorii de 33 de milioane de euro catrebanci, furnizori si clientii care au platit cel putin cincimilioane de euro avansuri pentru 114 apartamente "de hartie".Tribunalul Bucuresti a dispus la inceputul acestei luni intrarea infaliment a firmei dezvoltatoare, Cefin Real Estate Alpha,controlata de grupurile Heitman si Cefin, la doar patru luni de laintrarea firmei in procedura de insolventa. "Masa credala este de33 de milioane de euro, creditorii majoritari fiind bancileVolksbank si Investkredit, cu o pondere de peste 50%", a declaratpentru ZF Geanina Oancea, senior manager al firmei BDO,lichidatorul judiciar al Cefin Real Estate Alpha.

Principalele active ale firmei, care ar urma sa fie vandutepentru acoperirea datoriilor, sunt terenul de 7.500 de metripatrati din Baneasa si o constructie de trei etaje din beton. Inmomentul de fata proiectul poate fi evaluat la maximum 15-20 demilioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO