Companii

Familia Adamescu negociaza cu brandul Zara intrarea in complexul Unirea Shopping Center de la Brasov

Familia Adamescu negociaza cu brandul Zara intrarea in complexul Unirea Shopping Center de la Brasov

Carmen Palade Adamescu, presedintele Consiliului de Administratie al Unirea Shopping Center: Intrarea Zara va conduce la cresterea semnificativa a numarului zilnic de vizitatori si cumparatori si va atrage branduri de renume international

31.01.2010, 23:14 436

Familia Adamescu, care detine centrul Unirea Shopping Center dinBrasov, negociaza semnarea unui contract cu retailerul deimbracaminte spaniol Inditex pentru atragerea magazinului Zara inBrasov, la un an dupa ce acelasi brand a intrat la parterulmagazinului Unirea din Capitala pe aproximativ 5.000 de metripatrati.
"Negocierile sunt avansate. Contractul se va semna in primultrimestru, deschiderea oficiala a magazinului de 1.500 mp, fiindprogramata pentru trimestrul al doilea al lui 2010", a declaratpentru ZF Carmen Palade Adamescu, presedintele Consiliului deAdministratie al Unirea Shopping Center.
Zara se uita la mai multe orase pentru expansiune
La o chirie medie lunara de 1015 euro pe metru patrat, contractulanual sar putea ridica intre 180.000 de euro si 240.000 de euro,potrivit calculelor ZF.
Reprezentantii Inditex nu au oferit amanunte cu privire ladiscutiile purtate cu Unirea Brasov, dar nici nu au infirmaturmatoarea miscare de extindere. "Brasovul, ca si Sibiul, Oradeasau Aradul, este un oras interesant din punct de vedere aldezvoltarii brandurilor noastre. Cu toate aceste orase purtamnegocieri in momentul de fata", spune Mihai Cioltea, directorul deexpansiune in cadrul filialei locale a Inditex.
Chiar daca spaniolii au ales doar brandul Zara, de altfel cel maiextins din cele sapte marci cu care au venit in Romania, pentru aintra in Unirea Shopping Center, Adamescu considera ca lansareaunui magazin de aceasta talie "va conduce la crestereasemnificativa a numarului zilnic de vizitatori si cumparatori si vaatrage branduri de renume international".
Un astfel de brand, care ar putea fi atras de venirea Zara laBrasov, este si New Yorker, brandul german de imbracaminte siaccesorii, care sa extins agresiv in ultimii doi ani si careurmeaza de multe ori intrarea spaniolilor in diverse centrecomerciale, potrivit consultantilor in domeniu.
Unirea Shopping Center din Brasov, lansat in februarie 2008 pecinci niveluri, in urma unei investitii de 35 de milioane de euro,are o suprafata inchiriabila de 18.000 de metri patrati.
"Cred ca este cea mai buna mutare pe care cei de la Unirea ShoppingCenter ar putea sa o faca in prezent, mai ales ca aceasta marcaeste capabila sa mai atraga si alte nume mari si impreuna sa creezeun trafic constant", este de parere Ilan Laufer, directorul generalal companiei de consultanta imobiliara Retail Group.

32 mil. euro, vanzarile Zara in cincimagazine
In momentul de fata, Inditex are in Romania noua magazine Zara,dintre care cinci in Bucuresti, urmand ca in acest an sa maideschida cel putin doua unitati, in centrul comercial Arena Malldin Bacau si in Unirea Shopping Center Brasov.
Brandul Zara a adus retailerului Inditex in 2008, pe vremea candera prezent cu doar cinci unitati, afaceri de 32,7 mil. euro si unprofit net de 6,7 mil. euro, potrivit informatiilor Ministerului deFinante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO