Companii

Familia Antinori renovează un conac în podgoria Dealu Mare

Familia Antinori renovează un conac în podgoria Dealu Mare

Autor: Ioana David

23.09.2014, 20:31 1105

Marchesi Antinori, unul dintre cei mai vechi producători de vinuri din Italia, care a ajuns la a 26-a generaţie în vinificaţie, a finalizat o investiţie de 5 mil. euro la Dealu Mare, una dintre principalele regiuni viticole ale României, în achiziţia de teren şi renovarea unei crame. Italienii estimează că vor produce anul acesta 400.000 de sticle de vin.

„Am achiziţionat un conac pe care vrem să îl transformăm în centru vitivinicol în următori doi ani şi urmează să lansăm în această toamnă o nouă gamă de vinuri, distribuite“, a spus Giancorrado Ulrich, presedintele Vitis Me­ta­morfosis, companie prin care Marchesi Antinori operează în România. Italianul este cel care a adus de fapt familia An­tinori în România, după ce într-o vizită din 2001 a degustat mai multe vinuri locale şi a aflat că în regiunea Dealu Mare condiţiile sunt similar cu cele din Toscana (Italia).

Italienii produc vinuri de peste 600 de ani, iar investiţia de la Dealu Mare, susţinută atât din fonduri proprii, cât şi europene, reprezintă unul dintre puţinele proiecte din Româ­nia ale unui producător mare de vinuri premium.

Vinurile Antinori fac parte alături de alte 10 branduri din Primum Familiae Vini, o asociaţie a celor mai vechi producători din lume, care include şi Chateau Mouton Roths­child, brand deţinut de baroana Philippine de Rothschild şi copiii săi.

CItiţi în continuare pe ZF Corporate:

- investiţia derulată de italieni la Dealu MAre, suprafaţa de vie deţinută, producţie; planuri de dezvoltare 

- ţările în care a investiti familia Antinori; cum a ajuns în România; parteneriatul iniţial cu parteneriat cu Halewood

- producţia  de vin a Vitis Metamorfosis din 2013, estimări pentru 2014, impactul vremii nefavorabile 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO