Companii

Familia austriacă Bardeau, „motorul” dezvoltării celui mai mare parc industrial din vestul României

Andreas von Bardeau a inaugurat la finalul săptămânii trecute parcul industrial intergral privat din localitatea Sînandrei.

Andreas von Bardeau a inaugurat la finalul săptămânii trecute parcul industrial intergral privat din localitatea Sînandrei.

Autor: Simona Tatu

22.05.2017, 00:04 576
Parcul industrial Banat Business Park, de 86 de hectare, din localitatea Sînandrei de lângă Timişoara, a fost amenajat de compania austriacă Porr Construct.
Familia contelui austriac Andreas von Bardeau, care deţine peste 13.000 de hectare de teren în zona de vest a ţării, este principalul acţionar al parcului industrial Banat Business Park, cel mai mare din vestul ţării, un proiect care se întinde pe 86 de hectare şi care a atras deja o investiţie de 120 mil. euro a grupului farma german B. Braun. „Investiţiile făcute de noi în România se ridică la câteva zeci de milioane de euro, iar suprafaţa totală a terenurilor pe care le deţinem este de 13.000 de hectare. Terenurile sunt folosite în domeniul agricol şi pentru depo­zi­tare. Parcul indus­trial de la Sînandrei este primul proiect de acest fel în care s-a implicat familia noastră”, a spus Geor­g Bardeau, unul din­tre acţionarii compa­niei care administrează Banat Business Park. An­tre­­prenorul spune că acţionarii parcului indus­trial au cumpărat 47 de hectare de la o persoană fizică al cărei nume nu este public. Restul de 39 de hectare au fost cumpărate prin licitaţie de la compania Exclusiv Agro Line (fosta Aton Transilvania), controlată de Nikolaus Mann şi germanul Mario Helmig Lutz, companie care a intrat în insolvenţă în anul 2011, conform lui Georg Bardeau. Preţul cu care a fost cumpărat terenul nu a fost comunicat, însă preţul de vânzare către investitorii interesaţi este de 35 de euro/mp, spun reprezentanţii Banat Business Park.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO