Companii

Familia Bara din Alba deschide magazin de condimente în Polus Center Cluj

Familia Bara din Alba deschide magazin de condimente în...

Autor: Laurentiu Cotu

09.10.2013, 19:43 706

Supremia Grup, companie deţinută de antreprenorii locali Mihaela şi Levente Bara, va deschide vineri 11 octombrie un magazin de ingrediente alimentare în centrul comercial Polus Center din Cluj. Magazinul va fi inaugurat sub brandul „Poveşti cu condimente“, va ocupa o suprafaţă de 35 mp şi va fi situat vizavi de hipermarketul Carrefour. Supremia Grup produce ingrediente alimentare printre care condimente, mixuri, arome sau stabilizatori alimentari, iar printre cei mai importanţi clienţi ai companiei sunt Heidi, Aldis, Albalact, DR. Oetker sau Pambac, conform ultimelor date. Pe unele segmente din piaţa ingredientelor alimentare, Supremia este în competiţie cu Puratos, Rompak sau Fuchs. Exporturile producătorului de ingrediente ajung la 20 mil. lei (4,5 mil. euro), adică 14% din cifra de afaceri, care anul trecut a atins 138 mil. lei (31 mil. euro).

Principalele ţări în care ajung produsele fabricii Supremia din Alba Iulia sunt Germania, Danemarca, Turcia, Ungaria şi Austria.  Compania a achiziţionat 30 de hectare de teren în judeţul Alba, unde va începe producţia de condimente şi legume autohtone precum pătrunjelul, ardeii, dar şi alte produse. Pe lângă achiziţia terenurilor, compania are în plan extinderea exporturilor în ţări precum Rusia, Ucraina, Kazahstan şi Uzbekistan, conform unor informaţii furnizate anterior. Afacerea cu ingrediente alimentare a fost începută de Mihaela şi Levente Bara în anul 2000. Compania deţine o unitate de producţie în Alba Iulia, în care a investit 9 mil. euro. În prezent, compania are un portofoliu de peste 2.000 de clienţi activi în România şi Europa şi comercializează produsele sale în peste 30 de ţări.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.10.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO