Companii

Familia Chimişliu a luat un siloz în Călărăşi de la Piraeus

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Gabriel Razi

25.04.2014, 00:07 1770

Distribuitorul de îngrăşăminte, pesticide şi seminţe Biochem, de­ţinut de familia Chimişliu, a cumpărat un siloz şi o magazie cu o capacitate cumulată de 44.000 de tone în Dra­ga­lina de la Piraeus Bank, care ajunsese în posesia unităţii în schimbul unei crean­ţe a Romagro Cereal, companie afla­tă acum în faliment.

„Silozul va deveni operaţional în două luni. Vom prelua între 100.000 şi 200.000 de tone de cereale şi seminţe oleaginoase“, a spus Bogdan Chimişliu, administratorul Biochem, o afacere de 26 mil. euro anul trecut.

Biochem a intrat în urma acestei preluări între primii zece jucători în funcţie de capacitatea de stocare din judeţul Călăraşi. Aceasta este şi prima achiziţie a unei unităţi de stocare fă­cută de Bio­chem, companie care mai are în plan o preluare similară în judeţul Constanţa în perioada urmă­toare pentru a-şi majora încasările din comerţul cu materii prime agricole.

Valoarea tranzacţiei este estimată între 1,5 şi 2 mil. euro, potrivit informaţiilor din piaţă. Unitatea din Dragalina a fost construită în 1977, are acces la calea ferată, la transportul rutier şi se află în apropierea autostrăzii A2.

Judeţul Călăraşi este o adevărată „inimă“ a Bărăganului, una dintre cele mai productive zone de producţie de cereale şi seminţe oleaginoase.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO