Companii

Familia Cotoi din Reghin face 9 mil. euro pe an din mobilier tapiţat. „Vindem 80% din producţie pe piaţa internă şi în magazinele partenere."

Familia Cotoi din Reghin face 9 mil. euro pe an din...

Autor: Roana Rotaru

29.08.2017, 00:07 5509

Producătorul de mobiler tapiţat Mobila Dalin, un business fondat acum 25 de ani de familia Cotoi, mizează anul acesta pe afaceri de circa 8,7 mil. euro, în creştere cu 15% faţă de 2016, potrivit reprezentanţilor companiei. Familia Cotoi produce în Reghin, judeţul Mureş, circa două camioane de canapele, fotolii şi scaune pe zi, mobilier pe care îl vinde în magazinele proprii şi ale partenerilor, dar şi la export unde face 20% din business.

„Vindem 80% din producţie pe piaţa internă şi în magazinele partenere. Avem doar trei magazine proprii, în Reghin, Târgu Mureş şi Cluj, iar din septembrie urmează să mai deschidem un magazin de 300 metri pătraţi în Bucureşti, în urma unei investiţii de 10.000 euro“, a declarat pentru ZF Dan Cotoi, administratorul companiei.

Infrastructura rutieră deficitară şi creşterea preţului masei lemnoase sunt unele dintre principalele dificultăţi cu care se confruntă conducerea companiei Mobila Dalin. 

„Noi vindem mult în România. Dacă ar fi autostradă am ajunge în patru ore la Bucureşti. Aşa facem zece ore şi ne trebuie deja doi şoferi“, a spus el.

Valoarea producţiei de mobilă a fost de circa 2,5 mld. de euro în 2016, din care 86% s-a vândut la export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO