Companii

Familia Fiterman a făcut afaceri de 5,5 mil. euro la spitalul Arcadia în primul an

Autor: Ioana David

02.08.2011, 00:05 542

Spitalul Arcadia din Iaşi, inaugurat vara trecută în urma uneiinvestiţii de peste 20 de milioane de euro, a înregistrat în primulan de funcţionare venituri de peste 5,5 milioane de euro, pesteestimările iniţiale.

"La un an de la deschidere, în cadrul Arcadia Hospital lucreazăpeste 400 de angajaţi şi colaboratori. Aproximativ 500 de naşteriau fost efectuate în Maternitatea Arcadia", au spus reprezentanţiicompaniei.

Cifra de 5,5 milioane de euro include activitatea policlinicii(Arcadia Policlinic), a spitalului multidisciplinar (ArcadiaHospital) şi a spitalului de cardiologie intervenţională (ArcadiaCardio).

În momentul în care a fost lansat, reprezentanţii companieiestimau că spitalul va genera o cifră de afaceri de 3,5 milioane deeuro în primul an de activitate. Pentru 2011, primul an complet defuncţionare, compania estimează o cifră de afaceri de 7 milioane deeuro.

Spitalul Arcadia este controlat de familia Fiterman, care maideţine producătorul Fiterman Pharma, companie cu o cifră de afaceride 23 de milioane de lei (5,4 milioane de euro) şi 63 de angajaţiîn 2009. Din acţionariatul spitalului mai fac parte medicii DragoşNegru şi Mihai Rotaru, potrivit informaţiilor de anul trecut.

Fondurile pentru dezvoltarea spitalului au fost atât proprii aleacţionarilor, cât şi împrumutate. Arcadia Hospital a fost încadratde către Ministerul Sănătăţii la nivelul patru de competenţă, înurma unei evaluări recente care a vizat toate unităţilespitaliceşti din România (atât de stat, cât şi private).

Acest nivel de competenţă include spitalele care deservescpopulaţia pe o rază administrativ-teritorială limitată, pentruafecţiuni cu grad mic de complexitate. Iniţial, unitatea fuseseîncadrată la nivelul cinci.

Totodată, spitalul Arcadia Cardio a fost încadrat la nivelulcinci (categorie care include spitale care asigură serviciimedicale pentru îngrijirea bolnavilor cronici servicii medicaleîntr-o singură specialitate sau servicii paliative).

Pe piaţa de aproape jumătate de miliard de euro a serviciilormedicale private, cei mai mari jucători sunt MedLife, Medicover,Regina Maria, Sanador, Gral, Polisano, Romar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO