Companii

Familia Lazăr din Baia Mare va ajunge la 28 de magazine proprii de carne şi preparate

Familia Lazăr din Baia Mare va ajunge la 28 de magazine...

Autor: Roana Rotaru

20.02.2018, 00:07 4493

Familia Lazăr din Baia Mare, care produce carne şi preparate din carne în sistem integrat, un business de 52 mil. euro în 2017, vrea să deschidă trei noi magazine anul acesta, ajungând astfel la un total de 28 de magazine proprii.

„În prezent avem 25 de magazine proprii în judeţul Maramureş, iar în 2018 urmează să deschidem încă trei, în judeţele Cluj, Bistriţa-Nasăud şi încă unu în Maramureş. Deschiderea unui nou magazin presupune o investiţie de circa 100.000 de euro per unitate, investiţii pe care le realizăm prin credite bancare şi din profitul reinvestit“, a spus Florin Lazăr, proprietarul grupului de firme Ferma Zootehnică.

Familia Lazăr deţine în judeţul Maramureş 1.000 de hectare de teren, propria fabrică de furaje, şapte ferme în care cresc 2.000 de vaci, 1.000 de oi şi 7.000 de porci pe serie, un abator, două fabrici de procesare a cărnii şi propriul lanţ de magazine.

„E mai bine să facem noi, să avem magazine proprii şi să mergem mai departe aşa cum suntem. Cu cât sunt mai puţine verigi, cu atât preţul e mai calculat şi produsul ajunge mai ieftin direct la consumatorul final. Investiţia se face o dată, se calculează amortizările şi de acolo...numai să produci. Nu îţi ia nimeni în fiecare lună taxe şi discounturi“, a spus Florin Lazăr.

Fabricarea produselor din carne este un sector în care în anul 2016 activau 380 de companii cu afaceri cumulate de 5,8 mld. lei (1,2 mld. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO