Companii

Fără benzinării pe 250 km de autostrăzi deschişi de doi ani

Fără benzinării pe 250 km de autostrăzi deschişi de...

Autor: Andreea Neferu

09.10.2014, 00:07 690

La peste doi ani de la deschiderea autostrăzilor Bucureşti-Ploieşti şi Cernavodă-Medgidia-Constanţa, şoferii care tranzitează aceste şosele nu au de unde să-şi alimenteze ma­şinile cu carburant şi nici nu pot găsi un spaţiu comercial de unde să-şi cum­pere o apă sau un suc.

Benzinăriile sau spaţiile de ser­vicii lipsesc şi de pe celelalte tron­soane de autostrăzi deschise anul tre­cut, precum Deva-Orăştie, Orăş­tie-Sibiu sau Timişoara-Lugoj.

 Compania Naţională de Auto­străzi şi Drumuri Naţionale din Ro­mânia (CNADNR) spune că la înce­putul lunii septembrie a semnat un contract de „consultanţă privind ela­borarea documentaţiei de atribuire în vederea iniţierii procedurii de achi­ziţie publică a contractelor de con­­cesiune a spaţiilor de servicii afla­te pe câteva tronsoane de autostradă.

CNADNR nu a precizat până la în­chi­derea ediţiei ce firmă a câştigat acest contract şi nici valoarea acestuia.

Mai mult, pe Bucureşti-Ploieşti este funcţional doar un singur nod rutier de intrare-ieşire, şi anume cel care face legătura cu localităţile Snagov şi Ghermăneşti.

Nici telefoa­nele SOS pentru urgenţe nu au fost încă montate pe autostradă, deşi există indicatoare care semnalează faptul că ar trebui să existe din kilometru în kilometru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO