Companii

Farma: Montero a cumparat Tamisa

15.05.2007, 19:46 89

Distribuitorul de medicamente Montero, unul dintre principalii jucatori de pe acest segment, a achizitionat de la omul de afaceri Anthony Trevor Gibbs o alta companie de profil, Tamisa Trading, valoarea tranzactiei nefiind facuta publica.
Potrivit ultimelor date disponibile, Montero SA a terminat anul 2005 cu afaceri de 41 mil. euro, iar Tamisa cu afaceri de 31,3 mil. euro. Pentru anul 2006 nu sunt disponibile informatii.
Pentru 2007, cele doua firme tintesc o cifra de afaceri consolidata de 100 mil. euro.
"Societatile comerciale Montero SA si Tamisa Trading SRL, avand ca obiect de activitate principal comertul cu ridicata al produselor farmaceutice si parafarmaceutice, au semnat un acord de integrare pe orizontala", a declarat Flavius Hadadea, director general al Montero.
El a precizat ca din punct de vedere juridic cele doua firme vor functiona in continuare ca societati comerciale independente.
"Operatiunea de concentrare economica are la baza fuzionarea structurilor logistice a celor doua companii intr-o platforma unica, cele doua firme functionand ca entitati distincte, grefate pe aceasta structura logistica comuna", a precizat Hadadea.
Unul dintre planurile Montero pe termen mediu vizeaza o posibila listare pe Bursa. In distributie marjele medii sunt de 4-5%.
Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Montero, cele doua firme sunt active pe piata distributiei de medicamente din anul 1993, iar in prezent au un numar total de peste 600 de angajati.
Ultima tranzactie derulata pe segmentul de distributie s-a consumat anul trecut, cand Gedeon Richter a platit 14,5 mil. euro pentru distribuitorul Dita, cu afaceri de 50,7 mil. euro si un profit de 2,1 mil. euro in 2006.
Primul exit de amploare insa s-a derulat anul trecut, cand grupul german ANZAG a cumparat 60% din Farmexpert.
Pe piata din Romania activeaza in prezent cateva zeci de distribuitori, insa marjele in scadere determinate de competitia acerba de pe piata si de schimbarile de legislatie forteaza aliante si exit-uri.
Principalii concurenti ai Montero pe segmentul distributiei de medicamente sunt Mediplus, Relad, Polisano, Farmexim, Farmexpert, Fildas, Europharm Distributie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO