Companii

Fashion Days a înregistrat în primele opt luni ale anului, în România, Bulgaria şi Ungaria, afaceri de 41,5 milioane de euro, în creştere cu 60%

Fashion Days a înregistrat în primele opt luni ale...

Autor: Roxana Rosu

25.09.2017, 10:15 137

Fashion Days a înregistrat în primele opt luni ale anului, în România, Bulgaria şi Ungaria, afaceri de 41,5 milioane de euro, în creştere cu 60%, grupul estimând pentru întregul an vânzări cu 50% mai mari decât în 2016 pe cele trei pieţe.

Pe piaţa locală, retailerul a înregistrat o cifră de afaceri de 119 milioane de lei, cu 70% mai mare faţă de perioada similară a anului precedent.

„Fashion Days este printre puţinii jucători din regiune cu resurse suficiente pentru a se dezvolta accelerat, timp de mai mulţi ani consecutiv, şi cu abilitatea de a determina, practic, întreaga piaţă să se adapteze unui ritm de creştere alert. În România şi regiunea în care suntem prezenţi, ne-am propus, de la începutul anului, să creştem foarte mult pe toate palierele, atât la nivelul vânzărilor, a numărului de clienţi, a brandurilor din ofertă şi să accelerăm investiţiile pentru a sprijini creşterile estimate. În cele trei ţări în care suntem prezenţi, de-a lungul timpului, peste 700.000 de clienţi au comandat cu încredere de pe Fashion Days şi, doar de la începutul anului, am vândut peste 2,18 milioane de produse”, declară Robert Berza, CEO Fashion Days.

Principalul canal de vânzare preferat de clienţi a devenit telefonul mobil. În prezent, peste 40% din comenzi sunt plasate din aplicaţia pentru mobil Fashion Days.

Pe parcursul anului 2017, Fashion Days a extins linia de producţie pentru brandul propriu, Zee Lane, prin lansarea colecţiilor de ceasuri şi costume de baie, în completarea celor de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii. Vânzările pentru Zee Lane reprezintă 10% din totalul vânzărilor Fashion Days în România, Bulgaria şi Ungaria.

Fondată în 2009 de către antreprenori elveţieni, compania s-a extins rapid şi operează în prezent în România, Bulgaria şi Ungaria. Din 2015, Fashion Days este parte a grupului eMAG.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO