Companii

Feliciu Paraschiv, unul dintre cei mai puternici antreprenori din comerţul alimentar, cu 10 magazine în Vrancea: „Anul trecut am deschis trei magazine şi ne-am majorat businessul cu peste 10%“

Feliciu Paraschiv a intrat în comerţul alimentar la jumătatea anilor ’90 cu un magazin de doar 48 mp.

Feliciu Paraschiv a intrat în comerţul alimentar la jumătatea anilor ’90 cu un magazin de doar 48 mp.

Autor: Cristina Roşca

26.04.2017, 18:30 316

Feliciu Paraschiv a pus bazele lanţului de magazine Paco în urmă cu mai bine de două decenii şi a ajuns astăzi la zece unităţi în judeţul Vrancea, dintre care trei inaugurate anul trecut. Reţeaua de magazine concentrată în sud-estul ţării, a terminat anul trecut cu afaceri de aproape 70 de milioane de lei, după un avans de peste 10%, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor oferite de fondator.

După valoarea cifrei de afaceri aceasta este una dintre cele mai puternice afaceri antreprenoriale din comerţul alimentar local, dominat de reţele străine. Feliciu Paraschiv a intrat în comerţul alimentar la jumătatea anilor ’90 cu un magazin de doar 48 mp. Din profitul obţinut antreprenorul s-a extins, renunţând apoi la vânzarea la tejghea pentru autoservire, după modelul magazinelor străine. El spunea anterior că dacă şi alţi comercianţi s-ar fi adaptat pieţei nu ar fi fost obligaţi să vândă sau să închidă.

„De la începutul anului nu am deschis niciun magazin, însă în 2016 am inaugurat trei unităţi, fiind una dintre cele mai rapide expansiuni ale noastre. Pentru 2017 ne gândim să deschidem propriul nostru depozit logistic, şi apoi ne analizăm businessul şi vedem încotro mergem cu expansiunea“, spune Feliciu Paraschiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO