Companii

Fermierul Nicuşor Şerban investeşte 5,1 mil. euro într-o fabrică de lactate premium

Nicuşor Şerban

Nicuşor Şerban

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.02.2017, 00:07 3401

Agroserv Măriuţa din judeţul Ialomiţa, companie dezvoltată de antreprenorul Nicuşor Şerban, va investi 5,1 milioane de euro într-o fabrică de lactate premium de unde vrea să livreze produse în Europa de Vest şi Orientul Mijlociu. Agroserv Măriuţa are în prezent o fermă de vaci, care produce circa 25 de tone de lapte pe zi.

 „O parte din producţia fabricii o vom exporta. Am avut discuţii cu distribuitori din Europa de Vest şi din Orientul Mijlociu. Există o cerere foarte mare pentru produse premium. În acest moment, laptele nostru pleacă la un procesator din Bulgaria, care produce pentru un mare lanţ de supermarketuri din Germania. Exportăm cam 90% din lapte şi restul merge catre procesatori locali mari precum Olympus sau Covalact“, a declarat pentru ZF Adrian Cocan, development manager al Agroserv Măriuţa. Construcţia fabricii din Dragoeşti va demara în circa o săptămână. Antreprenorul Nicuşor Şerban a pus bazele Agroserv Măriuţa în anul 1994, iar acum deţine una dintre cele mai performante ferme de vaci de pe plan local. El a început mica afacere cu un tractor, prestând servicii şi luând un teren în arendă. Ulterior, în 1998, a cumpărat prima vacă. În 2015 compania a avut o cifră de 21 mil. lei (4,7 mil. euro), o marjă de profit de 10% şi un număr mediu de 49 de angajaţi, arată datele de la mfinante.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO