Companii

Fiecare român lasă la Carrefour 55 de euro pe an, de 14 ori mai mult decât un chinez

Fiecare român lasă la Carrefour 55 de euro pe an, de 14 ori mai mult decât un chinez

Foto: Octav Ganea

Autor: Cristina Roşca

28.08.2012, 16:19 1484

Presa locală şi străină a vuit în ultimele săptămâni despre o posibilă retragere a gigantului Carrefour de pe piaţa locală unde cu 80 de magazine retailerul obţine venituri de peste 1 mld. euro.

Potrivit analiştilor retailerul este posibil să se retragă de pe pieţele unde obţine venituri anuale între 1 şi 3 mld. euro, posibile ţinte fiind astfel Indonezia, Turcia, Polonia, Malaezia şi România.

CEO-ul Carrefour, Georges Plassat, a dat asigurări ca retailerul nu va ieşi de pe pieţele din China şi din Brazilia, însă nu a spus nimic despre celelalte state.

De ce rămâne însă Carrefour în China unde la o populaţie de 1,3 mld. are venituri de 5 mld. euro şi ar ieşi din România? Calculele ZF arată că fiecare chinez lasă anual în cele peste 200 de hipermarketuri Carrefour din China circa patru euro.

La polul opus, un român lasă de 14 ori mai mult în condiţiile în care în România francezii au afaceri de peste 1 mld. deşi populaţia este de 65 de ori mai mică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO