Companii

Fildas iese cu brandul Catena pe pietele din regiune

23.03.2007, 20:25 105

Compania Fildas Trading, detinuta de Anca Vlad, care opereaza reteaua de farmacii Catena, intentioneaza sa duca acest brand in afara granitelor tarii, pas care s-ar putea produce in 2007.
"Extinderea depinde in primul rand de legislatia tarilor in care ne gandim sa intram. Avem in vedere investitii greenfield pentru care am alocat 3 milioane de euro", a declarat pentru ZF Anca Vlad, presedintele Fildas. Ea a precizat ca vizeaza tarile din jurul Romaniei.
Compania a anuntat recent contractarea unui credit sindicalizat de 80 mil. euro, din care 50 mil. euro vor fi destinati capitalului de lucru, in timp ce 10 mil. euro vor finanta achizitiile pe care compania intentioneaza sa le deruleze anul acesta, iar destinatia restului de 20 mil. euro este optionala. "Fildas este in discutii pentru achizitia de farmacii. Pretul unei asemenea unitati este cuprins intre 50.000 si 200.000 de euro", a declarat George Radu, director general al Fildas Trading.
In ceea ce priveste o posbila listare pe Bursa, Anca Vlad a precizat ca deocamdata nu are in vedere acest lucru pentru Fildas. "Am studiat aceasta posbilitate, dar consider ca inca mai avem de crescut", a spus ea.
Anca Vlad a mai spus ca in urmatoarele trei-patru luni va fi gata raportul de evaluare al grupului.
Grupul de firme Fildas, care detine si o companie de distributie si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri consolidata de peste 200 mil. euro si un profit net de 12 mil. euro. Anul trecut, grupul a inregistrat un profit net de 9 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO