Companii

Filip Cristescu este noul sef operational al retelei Billa

12.04.2009, 15:14 246

Filip Cristescu, fostul director de achizitii al Billa Romania, a fost numit recent COO (director operational) al companiei, el revenind in tara dupa ce a lucrat aproximativ 9 luni in cadrul unei alte filiale Billa din Europa.

Reprezentantii retailerului nu au comunicat numele fostului COO al companiei.
Billa este cea mai mare retea de supermarketuri de pe piata locala, cu un numar de 35 de unitati si afaceri de 320 mil. euro la nivelul anului trecut.
La inceputul lunii, Cristescu a fost ales si vicepresedinte al AMRCR (Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania), pe aceleasi pozitii fiind si Patrice Lespagnol, CEO-ul Carrefour Romania, si Delia Nica, directorul de corporate affairs al grupului Metro in Romania. Numarul executivilor romani din retelele internationale de retail este in continua crestere. De exemplu, tot pe segmentul supermarketurilor, compania Carrefour Express este condusa de Antonela Aldea, care a fost promovata de francezi pe aceasta pozitie anul trecut, in locul austriacului Clemens Petschnikar.
La randul sau, reteaua de supermarketuri SPAR in Romania este condusa de anul trecut de Sorana Georgia, care a venit in locul lui Rino Tizzanini dupa o experienta de mai multi ani in cadrul companiei Real Hypermarket din Polonia. La inceputul acestui an, Real Romania a anuntat numirea lui Stefan Runcanu ca director de marketing al retelei, in locul olandezului Kurt Kamp.
Cu toate acestea, 80-90% din subsidiarele locale ale marilor retaileri internationali sunt conduse de expati. Cel mai mare director roman din retailul alimentar modern este Adrian Viman, managerul general al Kaufland Romania, companie cu vanzari anuale de peste 600 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO