Companii

Firma de construcţii a lui Georgică Cornu, în insolvenţă

Firma de construcţii a lui Georgică Cornu, în insolvenţă

Georgică Cornu, proprietarul companiei de construcţii Confort: Nu am încasat banii pe lucrările executate. În paralel, avem colaboratori şi clienţi care la rândul lor au intrat în insolvenţă.

Autor: Andreea Neferu

12.10.2012, 00:08 3076

Compania de construcţii Confort, parte a grupului Izometal Confort, controlat de omul de afaceri timişorean Georgică Cornu, a intrat în insolvenţă la propria cerere după ce s-a confruntat cu un blocaj financiar. Confort este unul dintre cei mai mari constructori români, cu afaceri de circa 124 de milioane de euro anul trecut.

"Am intrat în blocaj financiar, în incapacitate de plată. Nu am încasat banii pe lucrările executate. Confort are creanţe pe lucrări executate, în general pentru entităţi aparţinând statului, de circa 45 de milioane de euro, în contextul în care avem contracte în derulare de peste 150 de milioane de euro. În paralel, avem colaboratori şi clienţi care la rândul lor au intrat în insolvenţă", a declarat Cornu pentru ZF.

După deschiderea insol­venţei, firma Expert SPRL din Arad a fost desemnată admi­nistrator judiciar pro­vi­zoriu, potrivit Tribunalului Timiş. În ultimul an, o serie de alte firme care activează în sec­torul construcţiilor au intrat în insolvenţă, printre aces­tea numărându-se Con­cefa Sibiu, ICIM Arad sau Proges.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO