Companii

Firmele de leasing încep să-şi revină. Vânzările sunt cu 25% mai mari decât recuperările

Firmele de leasing încep să-şi revină. Vânzările...

Autor: Liviu Popescu

01.06.2015, 00:07 214

Companiile de leasing financiar, care au avut afaceri de 350 mil. euro în primul trimestru din acest an, au recuperat  în perioada ianuarie-martie circa 700 de autovehicule şi echipamente de la clienţii care nu şi-au mai achitat ratele lunare şi în acelaşi interval de timp au vândut aproximativ 560 de bunuri din stocul de active reposedate, potrivit datelor asociaţiei societăţilor financiare - ALB.

Numărul activelor reposedate a scăzut cu 27% faţă de primul trimestru al anului trecut, în timp ce numărul bunurilor revândute s-a redus cu 21%.

Firmele de leasing au recuperat în primele trei luni peste 400 de autovehicule de la clienţii rău-platnici, în scădere cu circa 170 de unităţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Comparativ cu nivelul din primul trimestru al anului 2013, numărul vehiculelor reposedate este de trei ori mai mic.

 Volumul restanţelor a scăzut la 47 mil. euro la finalul lunii martie, cu aproape o cincime sub nivelul din urmă cu un an.

Piaţa de leasing este controlată de companiile afiliate unor bănci mari, ca UniCredit Leasing, Raiffeisen Lea­sing, BRD Sogelease sau BCR Leasing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO