Companii

Florin Andronescu, Sanador: In 2010 se vor vedea problemele economice

Florin Andronescu, Sanador: In 2010 se vor vedea problemele economice

Florin Andronescu, Sanador

24.01.2010, 23:07 571

Omul de afaceri Florin Andronescu, care dezvolta impreuna cusotia sa Doris Andronescu reteaua de clinici private Sanador, spuneca in primele trei saptamani din acest an, afacerile companiei aucrescut cu 40% (in lei) raportat la intervalul similar din2009.

"Pentru tot anul mergem pe un scenariu mai ponderat de 25%.Marja EBITDA (profit brut - n.red.) este in crestere", a spusFlorin Andronescu pentru ZF.

Potrivit rezultatelor preliminare, Sanador a avut anul trecut ocrestere de aproximativ 30% in lei. Conform datelor de pe site-ulMinisterului de Finante, in 2008 clinicile au avut o cifra deafaceri de 34,5 mil. lei (9,4 mil. euro) si un profit net de 0,9mil. lei (0,2 mil. euro).

Anul trecut, clinicile private s-au aflat in liga companiilor cucele mai bune rezultate din economie, unele firme raportandcresteri si de peste 50%. Evolutia se explica prin cererea pentruacest tip de servicii care s-a conservat si prin jucatorii micicare pierd din ce in ce mai mult teren in favoarea companiilormari.

Retail-ul aduce cei mai multi bani

"Piata serviciilor medicale private va fi in continuare increstere, insa nu stiu daca neaparat in acelasi ritm. Nu au cum sanu impacteze disponibilizarile sau inghetarea beneficiilor. Ca ocontrabalansare, sistemul public este in suferinta", este de parereAndronescu.

Anul trecut, contractele corporate au avut o pondere de 12% incifra de afaceri a companiei, retail-ul 70-75%, iar restulcontractele cu Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate(CNAS).

Florin Andronescu este unul dintre cei mai cunoscutiantreprenori locali, numele sau fiind legat de companii precumFlanco si Credisson din vanzarea carora a obtinut circa 20 mil.euro. Despre economie in general, Andronescu afirma ca falimentelevor continua in 2010, iar anul va fi mai greu comparativ cu2009.

"2009 a mers in inertia anilor 2007-2008. In 2010 se vor vedeaproblemele. Rezultatele financiare vor fi mai proaste ca in 2009.De-abia la finalul lui 2009 au fost falimente rasunatoare siprobabil vor continua si in 2010", spune el.

Piata serviciilor medicale private este estimata la circa 400mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO