Un start-up pe zi

Fondatorii businessului Sweet Moment au investit 35.000 de euro într-o cafenea în centrul Capitalei

29 mai 2017 Autor: Simona Tatu

Răzvan Stanciu, Iulian Haimana şi Tiberiu Marcu, cei trei antreprenori care deţin afacerea Sweet Moment, care comercializează miere ambalată, au investit 35.000 de euro într-o cafenea situată în zona Universităţii din Capitală şi speră să ajungă la afaceri de 150.000 de euro la finalul acestui an. Antreprenorii spun că nu au apelat la fonduri europene pentru a porni afacerea, banii venind din resursele proprii.

„Investiţia s-a ridicat la 35.000 de euro. Spaţiul unde este situată cafeneaua a fost refăcut integral, de la instalaţia electrică până la recompartimentarea şi refacerea plafonului. Fiind o locaţie recent deschisă, vânzările sunt în creştere de la lună la lună, estimând o vânzare lunară medie de 15.000 de euro. Până la sfârşitul anului estimăm o cifră de afaceri de 150.000 de euro, cu o marjă de profit de 10%“, a spus Răzvan Stanciu, unul dintre asociaţi. Cafeneaua Slice of Life este operată de societatea Tri Grup Intl, care este deţinută de cei trei antreprenori. 

Societatea a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 413.000 de lei (91.000 de euro) şi profit de 22.000 de lei (4.800 de eu­ro), conform celor mai re­cente date de pe site-ul Minis­te­rului Finanţelor.  În acest mo­ment, cafeneaua îşi desfă­şoară activitatea cu doi angajaţi, urmând ca până la sfârşitul anului să îşi dubleze personalul.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.05.2017

 
Cuvinte cheie:
cafenea
, business
, centrul capitalei
, afaceri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide