Companii

Fondatorul Farmexpert a platit 3 mil. euro pentru o vila langa Guvern

22.05.2009, 00:00 467

Omul de afaceri Eugen Banciu, care in 2006 a vandut 60% din actiunile distribuitorului de medicamente Farmexpert, a investit o parte din banii incasati in afaceri imobiliare si in dezvoltarea retelei de farmacii Dona la care detine 50% din actiuni.
"Am cumparat o casa de 3 milioane de euro langa Guvern pe care nu am apucat sa o refac. Aproximativ 5-7 milioane de euro am investit in afaceri imobiliare, blocuri de locuinte, dezvoltate de niste prieteni. Am acordat un imprumut de circa 18 mil. lei (5 mil. euro - n.red.) retelei Dona", a spus Eugen Banciu, fondatorul Farmexpert.
In 2006, grupul german Anzag a preluat 60% din actiunile Farmexpert, intr-o tranzactie a carei valoare nu a fost facuta publica. Potrivit informatiilor vehiculate insa la acea data in piata, Banciu ar fi incasat 20 mil. euro.
Farmexpert este al doilea distribuitor de medicamente de pe piata locala, dezvoltat incepand cu 1996 de medicul Eugen Banciu, care anul trecut a avut o cifra de afaceri de 184,3 mil. euro. In legatura cu o eventuala vanzare a restului de actiuni ale companiei, Banciu a spus ca sunt clauze de put si call (care ii permit partii germane sa solicite vanzarea restului de actiuni) in contractul pe care l-a semnat cu grupul german, dar ca nu are in vedere sa faca acest lucru acum. "Nu au existat discutii in acest sens. Nu cred ca isi doresc sa cumpere si actiunile noastre", a spus Banciu. Anul trecut, au existat unele informatii in piata potrivit carora Anzag ar negocia si o preluare a farmaciilor Dona, retea cu peste 130 de unitati, tranzactie care insa nu s-a finalizat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO