Companii

Fondul american SigmaBleyzer se pregăteşte de exit-ul din Covalact

Fondul american SigmaBleyzer se pregăteşte de exit-ul...

Autor: Cristina Roşca

23.09.2016, 00:07 1826
Fondul american de investiţii SigmaBleyzer se pregă­teş­te de vânzarea producătorului de lactate Covalact din ju­deţul Covasna, un business de 200 mil. lei, la mai bine de nouă ani după ce a intrat în acţionariat, potrivit surselor din piaţă. Iniţial americanii au preluat 70% din business, însă au ajuns între timp să deţină 99,4% din titluri, potrivit date­lor de la Registrul Comerţului. Restul de acţiuni sunt con­trolate de acţionari persoane fizice, conform aceleiaşi surse. Covalact, cunoscut pentru sloganul „prea bun, prea ca la ţară“, este unul dintre cei mai mari zece jucători din piaţă după cifra de afaceri.

Fondul de investiţii a purtat mai multe discuţii în ulti­mul an privind vânzarea Covalact, unul dintre cei mai mari zece jucători din piaţa de lactate locale, potrivit infor­ma­ţi­ilor ZF. Astfel, de businessul Covalact au fost inte­re­saţi mai mulţi jucători internaţionali, unii deja cu ope­ra­ţiuni locale. Totuşi, în ultimul an SigmaBleyzer a negociat vân­zarea cu un jucător local, respectiv cu compania Prod­lac­ta, cu afaceri de 43 mil. lei, controlată indirect de antre­pre­norul moldovean Vladimir Jardan, iar discuţiile sunt avan­sate, potrivit surselor din piaţă. Până la închiderea edi­ţiei, cele două părţi implicate în discuţii nu au răspuns solicitării ZF.

Decizia fondului de investiţii de a vinde vine într-o perioadă bună financiar pentru companie. Mai mult, SigmaBleyzer a rămas în acţionariatul producătorului de lactate timp de aproape un deceniu, faţă de 4-5 ani, cât stă în medie un fond.

Compania Covalact din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, a terminat anul trecut cu afaceri de circa 200 mil. lei şi profit de 6 mil. lei cu aproape 360 de salariaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO