Companii

Fondul de investiţii Axxess Capital intră în acţionariatul Elefant

Fondul de investiţii Axxess Capital intră în...

Autor: Cristina Bellu

26.07.2016, 10:32 713

Noul acţionar al companiei este Emerging Europe Accession Fund (EEAF), fond de private equity consiliat de Axxess Capital.

Investiţia are ca obiectiv accelerarea ritmului anual de creştere de peste 50%, pe care compania îl are în prezent.

"EEAF şi-a propus să aducă expertiza şi capitalul pentru a sprijini compania în următoarea etapă de dezvoltare. Avem incredere că echipa de management este capabilă să profite de creşterea pieţei de retail online şi considerăm că Elefant are poţenţialul să se distanţeze de restul competitorilor, devenind numărul doi autoritar în piaţă", a spus Horia Manda, managing partner al Axxess Capital.

La noua rundă de investiţii a participat şi Catalyst Romania.

Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de obţinerea acordului Consiliului Concurenţei.

În decursul celor şase ani de activitate, Elefant a atras mai multe runde de investiţii, în acţionariatul său intrând, alături de Fribourg Capital, acţionar fondator majoritar şi fondurile Catalyst România, consiliat de 3TS Capital Partners şi acum EEAF.

Elefant s-a lansat ca librărie online în 2010, reuşind în cei 6 ani de la infiinţare să devină unul dintre cei mai mari retaileri online generalişti din România.

În perioada 2014-2016, compania a cunoscut o extindere puternică prin dezvoltarea rapidă a ofertei sale de produse, la preţuri competitive, precum şi prin diversificarea modalităţilor de livrare prin înfiinţarea a 18 puncte de livrare în 6 oraşe din ţară.

Un alt pas important în dezvoltarea retailer-ului a fost extinderea prezenţei sale în Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO