Companii

UPDATE: Fondul de investiţii Bancroft intră în acţionariatul unui transportator de top din România

Fondul de investiţii Bancroft cumpără un transportatori de top din România
16.07.2010, 13:10 233

Fondul privat de investiţii Bancroft a cumpărat o participaţiesemnificativă la Dumagas Transport, unul din lideriitransporturilor rutiere din Romania, potrivit unui comunicatpublicat vineri de părţile implicate. Tranzacţia a fost finalizatăîn iulie 2010, se menţionează în comunicat, fără să se precizezevaloarea achiziţiei sau volumul pachetului de acţiunitransferat.

Dumagas Transport din Craiova, unul dintre cei mai importantitransportatori rutieri de marfa, cu afaceri de aproape 40 mil. euroin 2008, este primul transportator de pe piata locala care aincheiat un contract cu Ford Romania.

Bancroft este un fond de investiţii de tip private equity cubirouri in Londra, Istanbul, Sofia, Budapesta şi Praga, concentratpe companii medii . A realizat deja cu succes investiţii dinprimele două fonduri, iar investiţia acestuia în Dumagas Transporteste a doua investiţie a celui de-al treilea fond, care a fostcreat in 2008. IFC şi EBRD se numără printre investitorii cheie inBancroft 3.

The Counsel a avut rolul de consultant financiar principalpentru acţionarii Dumagas Transport. Wolf Theiss le-a oferitservicii juridice.
Bancroft a avut drept consultanţi pe Kinstellar, CMS CameronMcKenna şi Ernst &Young.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO