Companii

Fondul de investiţii Pamplona Capital preia compania de studii clinice Parexel

Fondul de investiţii Pamplona Capital preia compania de...

Autor: Georgiana Mihalache

21.06.2017, 00:04 294
Fondul de investiţii Pamplona Ca­pital, cu sediul în Londra, a anunţat achiziţia companiei Parexel, care activează în piaţa de studii clinice, cu o ofertă de 88 de dolari pe acţiune, într-o tranzacţie de aproximativ 5 miliarde de dolari, potrivit informaţiilor de pe site-ul Parexel.
 
„Luând în considerare oportuni­tăţile, conducerea Parexel a ajuns la concluzia că tranzacţia ajută interesele acţionarilor Parexel şi, totodată, ale companiei“, a spus Josef von Rickenbach, CEO-ul Parexel.
 
Parexel este o companie americană, cu sediul în apropiere de Boston, şi operează 86 de locaţii în 51 de ţări la nivel mondial, având peste 19.000 de angajaţi în total. Parexel operează trei linii de business în domeniul studiilor clinice, serviciilor de consultanţă şi serviciilor informatice în domeniul farmaceutic, potrivit Bloomberg.
 
Parexel activează şi în România, iar anul trecut a avut afaceri de 109 milioane de lei pe piaţa autohtonă, potrivit datelor ministerului de Finanţe. Afacerile americanilor de la Parexel în România au scăzut însă anul trecut faţă de 2015 cu aproximativ 8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO