Companii

Fondul german GLL este la un pas să achiziţioneze încă două clădiri de birouri în Bucureşti

Robert Neal

Robert Neal

Autor: Andreea Neferu

24.08.2015, 00:07 1021
Compania germană de administrare a activelor imobiliare GLL Real Estate Partners, care deţine clădirea de birouri Charles de Gaulle Plaza din zona Aviatorilor din Capitală, este la un pas distanţă de a anunţa achiziţia proiectului de birouri Floreasca Park din Bucureşti de la dezvoltatorul Portland Trust, într-o tranzacţie estimată la 75-85 mil. euro, potrivit mai multor surse din piaţă.

De asemenea, nemţii sunt în discuţii pentru a prelua şi clădirea de birouri Victoria Center de lângă Piaţa Victo­riei, controlată de com­pania de inves­tiţii imobiliare Blue­house Capital a unor investitori greci, potrivit unor surse din piaţă.

GLL nu a dorit să comenteze pe marginea acestor informaţii.

Robert Neal de la Portland a afir­mat că „Floreasca Park este  închi­riată 100%, are deja un an de când a fost construită, astfel că acesta este mo­mentul ideal pentru a transfera imo­­­bi­lul către un investitor care are ne­voie de un flux de venituri pu­ternic şi stabil“.

Proiectul de birouri Flo­reasca Park a fost finalizat la sfârşitul anului 2013, are 37.500 mp, iar principalii chiriaşi sunt Oracle,

Al­li­anz, Kellogg’s, BASF sau Ka­lon. Investiţia a fost de circa 70 de milioane de euro.

GLL Real Estate Part­ners este un fond de real estate din Germania, deţinut în proporţie de 81% de management, iar 19% aparţin grupului italian de asigurări Generali. GLL are în administrare fonduri de peste 5 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO