Companii

Fondurile de private equity îşi întorc atenţia spre România: Investiţiile au crescut de cinci ori în trei ani

Fondurile de private equity îşi întorc atenţia spre...

Autor: Cristina Roşca

01.01.2017, 03:15 873

Fondurile de private equity au investit în 2015 (ultimul an pentru care există date publice) 144 de milioane de euro în România, de aproape două ori mai mulţi bani decât în 2014 şi de cinci ori mai mulţi ca în 2012, arată datele Invest Europe – Central and Eastern European Private Equity statistics.

Deşi trendul este pozitiv, şi se vede un interes crescut al fondurilor de private equity pentru piaţa locală, suma investită în România este printre cele mai mici din regiune, fiind urmată doar de Bulgaria şi Cehia. Aceasta din urmă însă a „căzut în dizgraţie” în 2015 după ce a ocupat  mai mulţi ani locul doi în regiune după Polonia. Astfel, investiţiile au scăzut de la 296 mil. euro în 2014 la doar 14 mil. euro anul trecut.

La polul opus, şi Serbia a atras mai mulţi bani în 2015 comparativ cu România, respectiv 229 de milioane de euro. Totuşi, atât în Serbia cât şi în Ungaria, sumele investite de fondurile de private equity sunt în scădere, potrivit aceleiaşi surse. În continuare, cea mai interesantă piaţă rămâne Polonia, investitorii scoţând din buzunare 887 mil. euro anul trecut, mai mult decât în toate celelalte ţări la un loc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO