Companii

Ford s-a apropiat de Dacia in topul celor mai cumparate masini

01.03.2010, 23:12 22

Ford si Dacia, marcile auto care au si capacitati de productiepe piata locala, au vandut in luna ianuarie 1.234 de masini, avando cota de piata de 30%, potrivit datelor jucatorilor din piataauto, care au contorizat o scadere a pietei de 50%, la 4.100 deunitati.

Astfel, in timp ce francezii de la Renault au inregistrat oscadere de aproape 60% a vanzarilor, la doar 782 de unitati, Fordeste singura marca din top zece care a inregistrat o crestere anumarului de masini vandute in luna ianuarie, dupa un avans de 10%,pana la 452 de masini, ceea ce i-a adus o cota de piata de 11% si adoua pozitie in topul vanzarilor de masini.

Cu alte cuvinte, daca in urma cu un an Renault vindea de aproapecinci ori mai multe masini decat Ford (plus 364%), producatorulfrancez mai are un avans de doar 42% in fata companiei americane,cel putin in urma datelor din luna ianuarie.

"Pentru mine rezultatele din ianuarie nu sunt reprezentativedeoarece a fost o luna intre doua programe Remat, luna in care arevenit taxa de poluare si o luna cu conditii foarte dificile", aexplicat Fabrice Cambolive, directorul comercial al Renault NissanDacia.

Pe parcursul anului trecut Ford a avut o cota de piata de 7,1%,in timp ce Dacia a vandut in medie 3 din fiecare zece masini noicumparate in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO